آیا تا به حال برایتان این سوال پیش آمده است که اگر به طور ناگهان برق یک ساختمان و یا یک کارخانه از کار بی افتد، آن ساختمان یا کارخانه چطور میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند؟ آیا اصلاً امکان پذیر هست که برق بدون هیچگونه نوسانات و قطعی و به طور دائم در دسترس آن ملک قرار گیرد؟
برای پاسخ به این سوال قصد داریم شما را با ژنراتور های دائم کار آشنا کنیم و با انواع مختلف آنها و نحوه کار آنها نیز بیشتر آشنا شویم.
ژنراتور دائم کار چیست؟
ژنراتور های دائم کار دستگاه های بسیار مفید و ضروری هستند که در هنگام قطعی برق، نیروی الکتریکی مورد نیاز را تامین کرده و بدون وقفه بدون نوسان برق را توسط یک منبع گاز فراهم میکند. ژنراتور ها در پیکیربندی های الکتریکی و فیزیکی کاربرد و های مختلفی دارد. ژنراتور های گاز سوز دائم به علت متصل بودن به منبع های گاز بی وقفه لقب “ژنراتور دائم” را به خود گرفته است. ژنراتور های گاز سوز دائم به علت داشتن موتور های بسیار قوی و با توان بالا، معمولاً در مراکزی استفاده میشوند که نیاز به برق دائمی دارد. مانند دیتاسنتر هایی که همه روزه در سال فعال هستند.
تفاوت ژنراتور دائم کار با سایر ژنراتور ها
یک تفاوت بسیار اصلی میان ژنراتور دائم و ژنراتور های عادی وجود دارد. دیزل ژنراتور دائم را میتوان به به سه دسته اصلی تقسیم کرد: حالت دائم کار، اضطراری و پرایم. معمولا ژنراتور دائم کار را برای منبع بی وقفه برق انتخاب می کنند، یعنی در جایی که برق وجود ندارد. اما ژنراتور های عادی را برای برق اضطراری و پشتیبان برای ساختمان ها استفاده میشود. همچنین اصطحکاک بین قطعات ژنراتور دائم بسیار بالا است اما در سایر ژنراتور ها اینگونه نیست.
همچنین ژنراتور های گازسوز به علت دائم کار بودن اکثر اوقات از 50 درصد توان خود نیز باید استفاده کنند تا عمر طولانی و عملکرد موثر داشته باشند. اما در ژنراتورهای اضطراری معمولاً از 75 درصد و در هنگام استارت خوردن ژنراتور از ۱00 درصد توان خود نیز استفاده میکنند.
دیزل ژنراتور های دائم
در حالت عادی، دیزل ژنراتور می تواند 8 تا 12 ساعت با توان 50 تا 75 درصد انرژی تامین کند. به عنوان مثال، با بالا بردن و تقویت سیستم خنک کننده عملیاتی موتورهای دیزلی، می توان از آنها به عنوان یک ژنراتور دائمی کار دیزل یا بنزین استفاده کرد.
یکی از مشکلاتی که مشتریان عزیز را سرافکنده و خسته میکند، سوخت رسانی به دیزل ژنراتور های دائم است. اما جای نگرانی نیست! چراکه شما میتوانید با استفاده از یک منبع بر روی ژنراتور گازوئیلی این مشکل را با قیمت بسیار به صرفه ای برطرف کنید.
ژنراتور دائم کار ماینر
نحوه راه اندازی سیستم ماینینگ نباید هیچ گونه نوسان یا وقفه ای در تامین برق ایجاد کند. به این دلیل برخی از ماینر ها را با استفاده از ژنراتور های گاز سوز راه اندازی می کنند.
به عنوان یک نتیجه از عملکرد مداوم آن، ژنراتور گاز دائمی محبوبیت خاصی دارند. زیرا با استفاده از تغییرات در موتور و خاموش نشدن ژنراتورهای گازی، یکی از بهترین گزینه ها برای ماینر ها است. خاموش شدن ژنراتور در ماینر ها به دلیل زمان بر بودن راه اندازی مجدد آن، باعث شده است تا ژنراتور های گاز سوز به عنوان ژنراتور دائم کار ماینر بسیار مورد استفاده قرار بگیرند.
توجه به این نکته ضروری است که AVR که به عنوان تنظیم کننده ولتاژ یا نوسانگر نیز شناخته می شود، که یک خروجی ولتاژ ثابت تولید می کند، مشکل نوسان در ژنراتورها را حل کرده است.
موتور های ژنراتور دائم کار
ژنراتورهای گازسوز معمولاً دارای دور موتور کمتر از 1500 دور در دقیقه هستند. اما آنها می توانند با تغییراتی که در موتور این ژنراتور دائمی گاز ایجاد می شود به یک ژنراتور دائمی تبدیل شوند:
- سیستم خنک کننده موتور یک ویژگی بسیار مهم در انواع ژنراتور است. با تقویت سیستم خنک کننده برای جلوگیری از گرمای بیش از حد و افزایش کارایی، ساعات کار را افزایش می دهد.
- از آنجایی که موتور به طور مداوم کار می کند، تصور می شود که مخازن روغن بزرگتر باعث صرفه جویی در زمان تعویض روغن و جلوگیری از خاموش شدن موتور می شود.
ژنراتور دائم کار خانگی
به طور کلی، ژنراتورهای گازی قدرت کمتری دارند. اگرچه آنها اغلب به صورت تک فاز استفاده می شوند، ژنراتور دائم کار خانگی گازی دارای Programmable Logic Controller یا به اختصار plc می باشند که به معنای کنترلر منطقی قابل برنامه ریزی یا برنامه پذیر می باشد. به جای پانل های کنترل قدیمی که می توانند مدار را با استفاده از سنسورها نظارت و تنظیم کنند، از PLC ها استفاده می شوند که تاثیرگذاری و عمر طولانی تری دارن. در نتیجه ژنراتورهای گاز ، که وزن 1.2 پوند دارد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
ژنراتور گازی دائم کار کوچک
ژنراتورهای گازی کوچک دائمی با توان کمتر از 10 کیلو وات تولید و عرضه می شوند. به این دسته از ژنراتورهای کوچک، الکتروموتورهای گازسوز می گویند که معمولاً به صورت تک فاز عرضه می شوند. این مولد گاز دائمی کوچک بیشتر در کارگاه های صنعتی که فشار گاز 1.2 پوند است استفاده می شود. به این ژنراتورها مولدهای گازی کوچک دائمی می گویند.
قیمت ژنراتور دائم کار
به دلیل تقاضای زیاد در بازار، ژنراتورهای گازسوز گرانتر از ژنراتورهای دیزلی هستند. شما می توانید با مراجعه به بخش محصولات قیمت تمام ژنراتورهای دائمی در منطقه ژنراتور را مشاهده کنید. همچنین می توانید برای راهنمایی بسیار تخصصی و شایسته با واحد مشاوره فنی پیشرو صنعت تماس بگیرید.
بدون دیدگاه